Чанар, лабораторийн алба нь үйлдвэрлэлийн үндсэн түүхий эд болох түүхий сүүг малчид, фермерүүдээсээ худалдан авахаас эхлэн сүүг боловсруулах, савлах явц бүрт химийн, микробиологийн, дамжлагын чанарын хяналтыг тавьдаг.
Лаборатори нь 2000 онд ISO 17025 стандартыг үйл ажиллагаандаа нэвтрүүлсний дүнд Хүнсний үйлдвэрүүдийн лабораториос хоёр дахь итгэмжлэгдсэн лаборатори болсон.
Тус лаборатори нь сүү, тараг, зөөхий, цөцгийн тос, зайрмаг, аарц, ааруул, хуурай сүү зэрэг 20 гаруй нэр төрлийн сүү, сүүн бүтээгдэхүүнд химийн 11 үзүүлэлт, микробиологийн 13 үзүүлэлтээр сорилт шинжилгээ хийж байна.
Химийн лабораторид 23 төрлийн, микробиологийн лабораторид 14 төрлийн баталгаажуулсан тоног төхөөрөмж, хэмжих хэрэгслийг сорилт шинжилгээндээ хэрэглэж байна.